Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

Fotózás, hát igen...

Közel 60 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy szép havas túrkevei karácsony estén kaptam a szüleimtől egy AGFA Box fényképezőgépet. Ez egy rendkívül egyszerű masina volt, de nekem akkor nagyon megfelelt. Az elmúlt évtizedekben végigjártam a fotózás szamárlétráját, és ma már azt csinálom amit az érzéseim és a gyakorlatom diktálnak. A természet - mint a legtöbb fotósnak - nekem is kedvenc témám, ezen belül is külön csemege a makrovilág, amely úgy mutat meg a természet közeli arcából részleteket, ahogyan azt ritkán látjuk, hiszen a legtöbbször elmegyünk mellettük.

A digitális világ beköszöntével igyekszem kihasználni a technika adta lehetőségeket és bemutatni ezt a virtuális világot és a képmódosítás lehetőségeit. Ebben a témában megjelent könyveim a '' Tudnivalók a digitális fotográfiáról I-II '' és a '' Digiráma, a digitális film '' címűek.

A nemzetközi fotópályázatokon rendszeresen részt veszek és pl. a Skót fotószalon, a Német Fotóbajnokság, a Ruzsomberoki, a Szabadkai, a Török fotópályázatokon zsűrizett és kékszalagos képeim, valamint a hazai pályázatok elismerései jelzik, hogy jó úton haladok. 2013-ban a III.Budapesti Nemzetközi Összművészeti Fesztiválon a filmművészet kategória 1.díját kaptam a "Szimmetriák" és az "Emlékek a szülőföldről"c. digirámákért.

A 2014-es év is hozott eredményeket, hiszen augusztusban a 3. EuropeDirect Nemzetközi Fotópályázaton az "OLDGRANNY" c. fotóm a 3. díjat kapta, a IX. Békéscsabai Digiráma Fesztiválon a "Szimmetriák" c.filmem szintén 3. díjat kapott.

2007-ben E-MAFOSZ fotóművész diplomát kaptam, majd 2009-ben ES-MAFOSZ díjat. 2011-ben pedig másodszor is az a kitüntetés ért, hogy megválasztottak a MAFOSZ alelnökévé.

konyvek-760x333.jpg